Kvarnbybrottaren som blev OS-medaljör

Kvarnby har inte bara varit platsen för flintgruvor, kalkbrott och handelsträdgårdar. Här har även utövats idrott vilket med den äran fortsatt in i våra dagar. Just nu håller två konstgräs-fotbollsplaner att iordningställas vid Bäckagårdsskolan för de regerande klubbarna! För hundra år sedan fanns här en brottningsklubb som tränade i Kvarnbys eget Folkets Hus. En av brottarna hette Anders Ahlgren, se bilden. Och hur det gick till när han blev silvermedaljör i OS i Stockholm 1912 berättar nu för bloggen Ulf R Johansson, malmöjournalist och djupt nersyltad i idrottshistoria.
Under bloggens avdelning Kort från det gamla Kvarnby vars rubriker du ser överst till höger här på sidan har kapitlet om Anders Ahlgren tillfogats. Läs den spännande berättelsen! Kanske kan jag få författaren att även skriva om de två andra OS-vinnarna från Kvarnby! Två kvinnor som vann i simning respektive cykling vid OS i Barcelona respektiva Seul. Vet du som läser mer om de två sistnämnda eller har något att berätta om byns store son Anders Ahlgren så sänd bloggen en kommentar!

This entry was posted in Malmö and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s