Söndagspromenad 15 augusti 2010

Så här nära att kunna kallas för något i stil med “ett dånande vattenraseri” etc har nog Risebergaån sällan varit. Men så har det också regnat rejält de senaste dagarna. Vattendraget både syns och hörs mer än hittills överallt där det dyker upp, bland annat på sin slingrande väg mellan Jägersro och Valdemarsro. Jag rekommenderar en cykeltur mellan utposterna, det finns relativt angränsande cykelbana hela vägen, dvs bara siktet är inställt på målet så kommer ån att göra en sällskap hastigt och lustigt då och då under hela turen. Förutom den fina passagen genom Bulltoftaparken är det vackra sträckor genom andra parkområden i Riseberga och Kvarnby och Jägersro. Färden från LV4 under Amiralsgatan fram till Jägersro koloniområde och köpcentrum erbjuder flera cykelvägsalternativ och jag cyklar alltid vilse vid den sträckan, men det är bara roligt att hitta ännu en cykelled och grönområde.
Ett annat fenomen dök dock aldrig upp idag under vandringen runt kohagen i Bulltoftaparken: själva korna om man säger så. Har de sex kvigorna redan tagits in för vintern? Skyddats från att stå ute i dessa yttersta åskregnsdagar? Eller kan de verkligen gömma sig i hagen?
Alla svar emottages tacksamt.

This entry was posted in Söndagspromenad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s