Quizen i onsdags 28 juli 2010

Har egentligen lagt av att efterreferera hur det gick på quizen för ingen verkar bry sig. Men i kväll bara måste jag skriva. Pickwick Pub i Malmö kör Sveriges äldsta quiz på grund av att en amerikan sökte jobb hos en skotte där på 80-talet. Eller nått. Och vi som är stammisar bland lagen har hängt med i vad jag förstår mellan fem och tio år. Ikväll fyllde Anders i Spitfire Psychopaths 35 och hade släpat med sig en hel braspanna hembakad jordgubbstårta till puben som glatt kom med servetter, tallrikar och bestick. Osvenskt tänker jag och inser att nej, typiskt svenskt.  Att tänka så vill säga.

Neil höll en bra quiz, vi kommer att överleva när nu Meghan tyvärr slutar, hennes sista quiz blir i augusti under Malmöfestivalen. Team Stella trea, vi hade behövt vår engelsman för att svara på vad den engelska maträtt heter som går ut på att koka korvar i fett i ugnen en halvtimme eller hur nu det motbjudande så kallade receptet gick ut på. Och vi svarade 1991 som året då Irak gick in i Kuwait, men det var året då USA gick in i Irak, attans också. Två poäng ytterligare hade vi kanske fixat därmed men även om det hade lyft oss från den delade tredjeplatsen med General Mortars hade ändå psykopaterna vunnit. För en gångs skull: Grattis! Och tack för tårtan!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s