Lördagspromenad 29 maj 2010

Södra Sallerup har för mig alltid varit 1100-tals kyrkan, Malmös äldsta, som finns utanför bilden till vänster. Till höger, bakom huset i mitten, finns Klockaregården. De övriga byggnaderna har jag inte förrän nu fått veta vad de haft för funktion förr. Men Birgitta Olsson, som växte upp i Kvarnby på 40-50-talet visste att berätta att det vi ser framför oss med sin prydliga trappstegsgavel, det var finkan i Södra Sallerup! Och den inrättningen fick dela hus med den stora brandsprutan!
Följ med på promenad med Birgitta och läs om vad som fanns i Kvarnby förr i tiden, det var allt från hembagerska till skomakare. Du finner alla avsnitt om det gamla Kvarnby under rubriken Pages uppe till höger på bloggen här!

This entry was posted in Lördagspromenad and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s