Lördagspromenad 22 maj 2010

Idag har jag på några meters håll sett en berguv rakt in i ögonen och rysande fått uppleva hur den breder ut sin väldiga vingar och flyger iväg, har på samma ställe även fått se ett pilgrimsfalkspar, en samling hägrar, en brun kärrhök, tofsvipor och backsvalor samt hört grodorna kväka. Var har jag varit? Se bilden.
Limhamns kalkbrott, med andra ord. Hur kom jag dit och det ända ner i botten? Genom den förnämliga Malmö Kulturhistoriska Förening!

Stadsantikvarie Anders Reisnert, tv, och stadsträdgårdsmästare Gunnar Ericson, th, var dagens guider under utflykten som även innefattade besök på citytunnelstationen i Hyllie. Även Birgitta Hjertberg informatör från Gatukontoret medverkade till en jättefin dag!

Malmö uppvisar just nu en bredd, styrka och kapacitet att genomföra verkligt spännande utvecklingar och dagens information låter bra. Det är bara det där med alla köpcentrum som jag önskar kunde utgå… De har väldigt lite med det hållbara samhället att göra och kan visa sig vara fatala för en stads balans. Nä, tacka vet jag kalkbrottet!

This entry was posted in Lördagspromenad, Malmö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s