Quizen i onsdags 28 april 2010

Quizen pendlade mellan frågor av typ jordens närmsta stjärna till hur många hundrapluspolare Skåne kunde räkna in numer. 1969 fanns det 18 som ännu var vid livet på andra sidan sekelstrecket. Av alternativen 3, 20, 102 och 241 gissade vi på det näst högsta, men det var 241. De lär säkert bara bli fler och fler så ska man satsa på ett framtidsjobb bör det vara inom åldringsbranschen eller cykelditon för den delen, oljan kommer ju att slut inom överskådlig framtid. 🙂
Om man gräver sig rakt igenom jordklotet från Sverige, i vilket land kommer man då upp i? Vi gissade Australien, men rätt svar är Nya Zealand. Varför handlar talesättet då om Kina?
Sedan var det två avgörande frågor till som vi missade: ett av två andra namn på nordpolen? Vi hade svaret geografiska polen uppe, men bara för att vända ner det i dyn och skriva the arctic pole istället. Tim hade även godkänt the geodhetic pole. Och sist så trodde vi Ipoden hade sex år på nacken, men det var tre år för lite. Barca-Inter gav en rymlig pub, men de flesta stammisar var så klart ändå på plats.

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s