Quizen i onsdags 21 april 2010

Vi fick 22,5 poäng och vinnaren: Caltex and the Oxymorons 24. Grattis, det var visst längesedan! Vår kamp var bitter. Två gånger hade vi omröstning om svaret på frågan vilken djurgrupp The Killer Whale var den största inom. Valet stod mellan orca och dolphine. Två gånger vann det första alternativet och med det förlorade vi en poäng. Den andra poängen gick åt skogen av flera grumliga anledningar. Meghan frågade först efter numret på Ray Bradburys Fahrenheit-roman och därefter hur många dagar ensamheten varade i Gabriel García Marquez roman med samma namn. Därefter skulle man subtrahera det ena talet från det andra. 451-100=351. Men då säger Peter: Det gällde att dra den första bokens tal från den andra så svaret bör ju bli minus 351. Nä, det kan det väl inte vara, sa jag som misstrodde intresset hos quismistressen för negativa tal (hon är antagligen doktor i fysik och jag hamnar i en cell i helvetet för mina fördomar). Så Peter kallar på Meghan och ber henne förklara. Den utläggningen leder till att fler uppfattar att Meghan säger att det är det lilla talet som ska dras från det stora. Varvid jag väl som vanligt tog tillfället i akt att göra mig rolig på andras bekostnad. Men Meghan blev antagligen bortkollrad av våra frågor för det var minus 351 som hade gett oss ett halvt poängs segerläge. Ifall nu inte alla lag resonerar likadant just nu. En del går kanske bara till pubquizen för en stunds avkoppling…

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s