Quizen i onsdags 14 april 2010

Sånt kan reta mig: medlem i annat lag kritiserar oss för att vi missade att ge dem en poäng. Det kunde de se eftersom vi som traditionen bjuder gav tillbaka protokollet till dem efter rättningen. Det för att det rättade laget ska kunna kolla rättningen innan de själva lämnar in protokollet till baren. Men vi då? Inte fick vi se vårt protokoll, det hade sagda lag raskt hivat in i baren efter att de rättat. Schysst jobbat!
Stephen rörde till det med sin fråga om varför rött, grönt och blått kallas grundfärger. Vi svarade att de är de additativa färgerna och lägger man samman dem erhålles vitt. Det svaret godkändes inte; enbart att  “alla andra färger görs av dessa” gav rätt. 😦
Först sa vi Mexiko, men nej, det måste vara de egyptiska pyramiderna som är världens största. Men i Cholula, Mexiko finns den pyramid som visserligen är hälften så hög som Cheops, men som volymmässigt sett, och det var det frågan gällde, är världens största. Även på två andra frågor hade vi rätt svar uppe, men de fick vända ner igen till förmån för felaktig variant. 20 poäng gav ingenting medan 23 gav första plats.

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s