Quizen i onsdags 7 april 2010

Tror det var tredje, kanske fjärde gången Neil höll quizen och han kör sitt eget trevliga stuk; gårdagens omgång var väl en med störst bredd på frågeområdet också. Alltså Pickwick har jättebra quizmastrar! Det hör till att man ska reta sig på somt också.
Nåväl, ordningen var väl tyvärr återställd från förra veckan då vi vann vilket vi alltså inte gjorde nu. Jag tog dock min andra pubvoucher på 6 år genom att hinna svara först på att Bob Marleys frisyr kallas dreadlocks. Alltid något.
Vi kämpade länge med att få fram svaret på vilket tamilskt ord för sås det är som idag är benämningen på en maträtt. Vi kom fram till marsala (chicken marsala, etc), men det rätta svaret är curry!
Robin Williams förolämpade häromdagen Australien och inte Frankrike som vi gissade, men vi kunde våra Pink Floyd-album och vilket Guyana som idag heter Belize och vilket land som är det enda i världen med en enfärgad flagga. Färgen på den flaggan är samma som coca-cola har ofärgad och den frågan kunde vi svaret på enbart för att vi mindes vi hade fel förra gången coca-colan kom upp i en quiz. Drycken skulle garanterat inte sälja om den inte färgades…

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s