Tema: Ta plats

“Om att våga inta sin självklara plats i tillvaron, med hela sig”, förklarar Nike Linn i ledaren till årets första nummer av Insikt att temat handlar om. “Hur man skapar utrymme för att vara sig själv, utan att försöka passa in i för trånga mallar”, fortsätter hon. Insikt är en fin liten medlemstidning för en av våra riksföreningar -gissa vilken?
Jag bidrar med min novell Modellen. Den handlar om när jag  på den konstskola jag som tonåring kommit in på ska måla modell för första gången. Kvinnan som bestiger podiet ser inte ut som jag förväntat mig: hon är rejält fet vilket inte alls tycks besvära henne. Utan hon står där stolt och kraftfull. Och det var jättestörigt!  Det blev en lektion på flera plan och den kom att utgöra en livsomvändelse för den skitsura eleven…
Tidskriften (som påminner om Vår Lösen, om nu någon minns den, genom samma lilla nätta fickformat) är som sagt väldigt fin. Den innehåller prosatexter, recensioner, intervjuer och reportage vilka på olika sätt förmedlar ett psykosocialt budskap alla mår bra av att ta del av!
Det är därför så tragikomiskt att prenumeranten utlovas att tidningen alltid skickas hem i ett anonymt vitt kuvert. Det borde vara Vecko-Revyn som distribuerades på det sättet istället!

This entry was posted in Journalistik och massmedia and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s