Quizen i onsdags 31 mars 2010

Vi vann! Äntligen! Det var exakt ett år sedan sist också! Under de sex år vi bänkat oss runt ett bord på puben varje onsdag är det under vårterminen vi vinner om vi gör det. Ett par två-tre gånger så vi säkrar en finalplats. Så nu har vi tagit första inteckningen i alla fall.
Faraoniskt brunbrände Tim höll en fartfylld habil quiz utan några säkra kort. Tim gör en sann odyssé genom allehanda frågeområden utom litteratur och det är det jag menar med att vi inte har några säkra kort på Tims quizar. Kom tillbaka Eric!
Fast vi fixade ju det ändå, sa jag att vi vann? 🙂
Jag tror inte jag bidrog med någonting utom att vara tjatig som vanligt mot en lagkamrat som dessutom föreslog rätt svarsalternativ på frågan om vilket land som deltagit i alla olympiaderna. Grekland, sa hon. Nja, sa vi andra, vi får ha omröstning. Och då vann Sverige. Tablå! Vi missade även frågan om den vanligaste vegetabiliska matoljan. Av sunflower, palm, corn och soyabean satsade vi på corn vilket var fel. Att det var soyabean fanns inte alls uppe för diskussion. Det gjorde däremot palm som vi först tänkt satsa på. Den tredje fråga som vi inte hade rätt svar på var vilka färger en katt har som är trefläcksfärgad på ett speciellt sätt, Tim nämnde vad fenomenet kallas på engelska. Vi skrev vit-svart-röd. Men den sistnämnda färgen ska vara orange.
Men sedan kunde vi allt annat. Även att efter viss möda räkna ut vad 5,5 procents sänkning av gamla bropriset gav för nytt pris. Vi två som läst matte på universitetet kämpade oss fram…

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s