Arbetssökning pågår, del 4

Var på arbetsförmedlingen idag. Jag fanns inte registrerad som arbetssökande. Trots att handläggaren vid besök nummer två registrerat mig. Man ska fylla i alla uppgifter två gånger och visa upp alla betyg och intyg två gånger för det är två olika system, sa handläggare nummer tre idag precis som den allra första handläggaren också sagt. Jag förklarade att databsen påstått det inte gick att fylla i uppgifterna mer än en gång och att jag därför återvänt till af för besök nummer två då jag enligt uppgift registrerats och fått veta jag varit i händerna på ett missförstånd. Kafka kunde inte gjort det bättre. Men nu ska jag åter ha blivit registrerad…
Fick en massa tips om jobbsökarplatser på nätet hos alla möjliga instanser. Ju mer jag sysslar med sådana här aktiviteter desto mer minns jag lekskolan. Nu ska jag inte vara sån! Men förr när världen var analog var det mer substans i varje enskild arbetsansökan, känns det som. Jag förstår arbetsgivare som rekryterar genom bemanningsföretag istället. Likaväl som det kan vara ett heltidsjobb att söka nytt jobb kan det säkert vara förödande att utlysa en ledig tjänst, kan jag tänka mig.

This entry was posted in Arbete & Fritid and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s