Quizen i onsdags 17 mars 2010

I fjol vann vi S:t Patricksday-quizen. I år var vi 7 poäng från vinnande lag. I fjol var det Bryan i år Steve. Vi trodde också vi hade fler höns hemma, men quizen var försåtlig. Den var även rapp: 21.40 klockades segerbeskedet till.
Vi kunde ett av fyra namn som de vanligaste för pojkar och flickor på Irland: Sean. Men att det sedan var Jack respektive Emma och Sarah, ja det måste man veta för det går inte att gissa. Vad drinkarna heter som är olika kombinationer av Guinness och sprit, det klarade vi inte heller. Black Velvet lät ju som om det rörde sig om öl och whiskey, men det ska vara champagne! Irlands flaggfärger kunde vi och att det finns en harpa i den. Det senare har vi lärt oss efter att ha svarat fel förra gången frågan kom upp. Cirkeln i det keltiska korset symboliseras solen och de geniala citaten stod självklart Oscar Wilde för. Men som sagt: Det var knappast för oss en Top of the morning som en av frågorna handlade om; svaret skulle vara vad man säger tillbaka vid ovannämnda hälsning. And the rest of the day to yourself är returhälsningen när det är S:t Patricks day och för vinnarlaget blev det väl så också. Jaja!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s