Trött, trött, trött

Trött1: När min morgontidning har en bild på en samling män så kan bildtexten gärna lyda något på att befolkningen i XX, etc. När det är många kvinnor på en bild i, etc, så lyder bildtexten ALLTID: kvinnorna i XX, etc.

Trött2: Ny svensk komedi sägs handla om två unga par som ska bli grannar och nånting. Bilderna i tidningarna visar två medelålders gubbar och deras kvinnor som mer framstår som deras döttrar. Dvs jag skiter i åldersskillnader i sig, men när det fortfarande oreflekterat framställs som att äldre män och yngre kvinnor automatiskt hör ihop av någon naturlig orsak och att de senare lika självklart inordnar sig i de förras strukturer borde sådana filmer censureras för yngre kvinnor. Om det nu skulle hjälpa.

Trött3: När det förväntas att kvinnor bara vill ha högklackade plastskor och det som tjej med typisk fotstorlek inte ens går att köpa ett par rejält tillverkade herrskor (besök en skoaffär och kvalitetsskillnaderna är uppenbara) för de görs inte i storlekar mindre än 40. Omvänt måste det vara lika svårt för en man att köpa damskor. Tänk om det bara fanns skoaffärer, leksaksaffärer, frisersalonger, etc och vi gav upp det här tramset med flick- och pojkval, dam- och herrval? Släktet överlever nog ändå…

This entry was posted in Jämlikhet och genusfrågor. Bookmark the permalink.

2 Responses to Trött, trött, trött

 1. Tant Greta says:

  Jo du, har förgäves försökt att vara lite kvinnlig med höga klackar och hela kitet. Men det slutar alltid med Ecco rejäla sandaler med breda remmar. Äldre män och yngre kvinnor, jag förstår egentligen inte att äldre män inte tycks ha någon sorts självkännedom. En ung kvinna i min närhet blev rejält förolämpad när hennes 30 år äldre blekfeta gråhårige chef ursäktade sig och sa att han hade försummat henne som inte inbjudit henne att sova över. Vad säger man? Jag tror på fullt allvar att VISSA män saknar en fundamental del i sin hjärna.

 2. wendel says:

  Kvinnor kan också göra det. Sakna, etc. Men ponera den komedi där männen i de två paren är 20 år yngre än sina kvinnor och det inte på något sätt blir föremål för reflektion. Går inte.
  Men när det omvända fortfarande presenteras som ett icke-val, en tingens naturliga ordning är det en hälsning från den förlegade könsmaktsordningen. Som vanligt.
  Folk får ha vilken ålder de vill, men ingenting sker utan orsak i verkligheten, våra konstellationer är betingade av olika maktstrukturer, etc. Mycket intressant, så klart. Därför är det patetiskt när filmskapare fortsätter med sina önskedrömmar och OREFLEKTERAT buntar ihop en ung kvinna med en gubbe.
  De har förmodligen problem de vill kompensera, precis som du kära Tant Greta antyder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s