Gästbildbloggare Johansson

Berlin eller?Kort från Kvarnby proudly presents one more time: Gästbloggare Ulf R. Johansson som under sina dagliga patrulleringar i Malmö och ibland även utomlands understundom tager några foton också.

Han undrar nu om den upplysta allmänheten kan pricka rätt på var bilderna är tagna.

 

Branteviksgången eller?

Togs bilderna vid:

A. Spreekanalen, Berlinmuren, en vinterdag 1976
eller
B. längs Branteviksgången, Malmö, år 2010.

Rätt och bäst argumenterat svar erhåller pris! Ange i kommentarsfältet vad du tror och varför.

This entry was posted in Bilder. Bookmark the permalink.

5 Responses to Gästbildbloggare Johansson

 1. Joachim says:

  Min gissning är att det är alternativ 2, alltså Branteviksgången i Malmö nyligen. Orsaken att jag väljer detta är att bilderna visar en miljö i avsaknad av skönhet i traditionell mening. Dessutom bör ju lösningen vara förbluffande, eller i alla fall oväntad. Allmänhetens uppfattning om miljön kring Berlinmuren 1976 uppfyller då det förra kriteriet men inte det senare. En Malmöbo – som ju uppfattar sin stad som den vackraste på jorden – bör därför bli mycket förvånad över att finna ett område liknande det avbildade inom staden, och därför känns den lösningen riktig. Dock har jag själv aldrig besökt Branteviksgången.

  En annan infallsvinkel vore ju att hänvisa till devisen “Har du sitt Malme, har du sitt varden” som var populär för ett par år sedan. Det skulle innebära att Malmö också omfattar Spreekanalen 1976 eller liknande miljö, och alternativ 2 följer även i detta fall.

  Joachim

 2. Gunnar L says:

  Instämmer med Joachim, det måste vara nytaget och i Malmö.
  Den sortens graffiti kan inte ha funnits 1976 och allra minst på Berlinmuren. Det är ju ingen mur heller, bara ett galler, som inte ser särskilt högt ut. Det kunde ju vara ett utanverk, men om det är taget från västsidan så sitter ju taggtråden vinklad åt fel håll. På östsidan kan det inte ha funnits något klotter alls. Vakttornen ser mest ut som fabiksskorstenar och strålkastaren är en vanlig gatlykta.

  Gunnar

 3. Tant Greta says:

  Då vill jag vara kärringen mot strömmen och säga Berlinmuren, även om jag minns den som mer gråblå i färgen. (jobbade i Bevensen inte långt från Elbe när jag var ung) Eller rättare sagt färglös. Men vakttornet i fjärran talar för Berlin. Vad får jag i pris?

 4. anna-mi says:

  Tävlingsledningen tackar för hittills inkomna och mycket intressanta svar. Vi avvaktar utvecklingen och återkommer med den rätta lösningen och vem som vann!

 5. Branteviksgången i Malmö. Muren är “nätad”. Den måste vara från Lasse Larssons tidevarv i MFF. Han kunde näta han. Graffitin således en hyllning till Lasse Larsson.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s