Quizen i onsdags 6 januari 2010

Vojne, vojne vad den där Steve var snårig att följa i spåren som quizmaster igår! När vi i laget trodde frågan var färdigformulerad och vi slog våra kloka huvuden i hop för att diskutera fram svaret så visade det sig i ett par fall att Steve inte bara upprepat frågan som kutym är utan fortsatt att utveckla den med fler underavdelningar vilka vi missade helt att svara på!
Det var redan tillräckligt av frågor med många delmoment att ta ställning till och sammantaget kan sägas att vi seglade bort oss fullständigt. Vi visste dock att The bitter end är en nautisk term. 🙂

Men vi klurade aldrig ut vad “abstemious” och “facetious” som enda engelska ord i sitt slag har gemensamt… Eller vad Marilyn Monroes hund hette, men vi visste vad Adolf Hitlers jycke var döpt till så där klarade vi något. Vårt lags sammansättning gör att vi har en gedigen förankring i militärhistoria så vi kunde även berätta om skillnaden mellan engelsk och amerikansk honnör vilket ingen av oss visste att vi faktiskt visste egentligen.
Däremot saknar laget tydligen en tuggummihistoriker; en sådan hade klarat att ange streckkod som svar på frågan vad Wrigleys tuggummipaket en gång var först i världen med och som nu alla produkter är försedda med.
Jajaja!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s