Söndagspromenad 15 november 2009

penseer november

De sista entusiasterna blommar än i mina krukor. De har hållit igång sedan mars-april och de får vara kvar, klarar sig säkert till nästa år.

Idag var jag för första gången och handlade på City Gross i Rosengård. Jag är en stor fan av Coop och har veckohandlat hos dem i 16 år, främst på Jägersro, men understundom även i Burlöv. Aldrig behövt slänga något livsmedel för att det varit dåligt i förtid.

Men så öppnade ICA på Toftanäs och jag tänkte jag kunde variera mig och har handlat där typ varannan vecka. Och det har jag tydligen gjort  i tre år ser jag på deras webb och det trodde jag inte att det var så länge sedan de etablerade sig hemmavid.

Jag  har dock aldrig vant mig vid hur den affären är organiserad, den är på tvären mot de båda Coop-ställena och jag får aldrig någon vettig inköpsrunda utan hattar hit och dit. Det är en sak. Men en annan är att jag tyvärr har frekvent erfarenhet av att få med mig hem frukt och grönsaker, vilka är viktiga varor för mig, som övergått i oätliga stadier efter bara några dagar.

Jag lärde mig tidigt att deras eget märke Euroshopper är en fallgrop och inte alls i närheten av Coops eget basvarusortiment Blåvitt och liknande. Utan Euroshopper är något som ska undvikas när det gäller färskvaror.

Men även det ordinarie frukt- och grönsaksutbudet har visat sig undermåligt. Och datummärkningen måste kollas utan undantag på allt som inhandlas för diskarna innehåller varor som passerat bäst före datum. Behöver alls inte vara något fel, men det har aldrig hänt mig på Coop. Jag kan ha haft otur och andra varor är kanske ICA bättre på än Coop, jag har inte upptäckt det i så fall. ICA är också dyrare för mig i varje fall mot när jag handlar på Coop så nu tänker jag sluta handla på ICA för jag ser ingen anledning längre att åka dit.

Nu tänker jag testa City Gross istället som alternativ till Coop. Och dagens premiärtur hos de förra gav vid handen att frukten och grönskakerna var mellan 2 och 9 kronor billigare per kilo än motsvarande när jag handlade på Coop förra veckan. Att bananerna låg lika fint upplagda som på Coop är ett bra tecken: på ICA i Toftanäs är bananerna uppslängda hullerombladder och mår därefter.

City Gross lever upp till att vara Sveriges största mataffär, den  är gigantisk, men intuitivt lätt att gå runt i, det kändes rätt och inte avigt från början. En sak som definitivt charmade mig var att mitt älsklingsté Lapsang Souchong fanns! Det lösviktstéet från Twining försvann samtidigt från hyllan hos både ICA och Coop-affärerna och det tycker jag är riktigt skumt! Jag trodde varan utgått från leverantören, men tydligen inte!

Jag saknade att inte kunna handscanna mina varor och hålla koll på priset samt slippa asa upp allt på bandet hos kassörskan för att därefter i panik behöva rafsa ner allting i kassarna. Det är ett minus, men annars är det plus!

This entry was posted in Söndagspromenad and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s