Söndagspromenad 11 oktober 2009

Höst i Kvarnby

Se världen upp och ner genom droppen. I bakgrunden Kvarnby Golfklubbs spelfält samt byggnader som en gång använts av Malmökritan.

Igår upplevde jag ännu en av Metropolitans globala direktutsändningar av sina operaföreställningar till biografsalonger runt om i världen, från Höör till Canberra. Den här gången var det Tosca. Helt suveränt ljud och felfri bildöverföring till Spegeln i Malmö. Artister i världsklass i uppsättningar få operahus kan prestera. Kameran följer smidigt dramat och de agerande med ständiga närbilder vilket ökar närvarokänslan. Nu sent omsider ska tydligen svenska nationalscener följa efter på liknandé sätt och åtminstone distribuera till orter inom Sverige.
Metropolitan borde få Nobels Fredspris annars för sitt sätt att genomföra The Global Village. (Jag vet teven är uppfunnen, men skillnaden mellan att sitta ensam hemma som kabelkedjefånge framför skärmen eller komma ut bland folk och se föreställningen på bioduk är enbart till biografens fördel.)

This entry was posted in Kultur, Söndagspromenad and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s