Quizen i onsdags 7 oktober 2009

Vi var enbart tre i laget på plats, men vi gjorde bra ifrån oss och kunde spåna fram rätt svar ur mössan bara sådär. Vi var inte rätt hela tiden, men nära i så fall: vi gissade att svaret var frimärke på vad det amerikanska slanguttrycket “dead presidents” skulle uttydas som. Men rätt svar är cash. Och utan att någon druckit en B-52:a gissade vi rätt på ordningsföljden av spritsorterna: Kahlua (sic!), Baileys och Cointreau. Vi visste också vem som var på Playboys omslag 1964 som första man. Etc.
Vi hade 17 och Surpupporna 17,5 (omdöpta för det var ju ett himla kverulerande över att livet är meningslöst, typ, ifall de får veta hur många poäng andra lag har innan quizmastern annonserar kvällens vinnare. Om jag någon gång i fortsättningen får äran att rätta deras talong tänker jag givetvis inte berätta för dem hur många poäng de själva fick utan skynda att lämna in deras svar, det måste ju vara i linje med att absolut inte vilja veta olika lagpoäng i förtid…) men Turboapa vann över General Mortars på utslagsfråga efter att båda fått över 20. Surpupporna leder ligan, men nu är vi väl fem säkra för finalen!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Quizen i onsdags 7 oktober 2009

  1. Anders says:

    Att veta sin egen poäng är ju inte att veta vinnarpoängen, eller? Att veta sin egen poäng och höra runners up osv är däremot ett stort nöje om man tror att den egna poängen borde ligga bra till. I vilket fall så föredrar jag självklart att quizmastern avslöjar slutresultatet, det hör liksom till, vinst eller inte. Nåväl, vi möts igen och då är surpuppan säkerligen gången vidare till nästa utvecklingssteg… Vi ses!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s