Gästbloggare Ulf R Johansson tycker till om Sevedsplans elskåp!

bildtwo“Löshästarna inom vänstern har alltför länge ockuperat elskåpen i centrala Malmö. Efter en tid (jag menar, 1 maj är faktiskt bara en dag om året!) ser det för jäkligt ut med flagiga och fladdrande rester av käcka klasskampsparoller men nu händer något vid och på Sevedsplan i Malmö – ett kvarter som  behöver få ny och positiv aura. Elskåpen sniffas upp av konstnärer och även fasaderna på husen mitt på torget  fräschas upp.

bildettMycket bra, bra eller mindre bra?
* Bra är att något görs för att hålla det gamla vanliga idiotklottret borta, för med det klottret följer alltför ofta en krossad ruta, sen en kanyl, sen är nedgångsspiralen igång.

 
mime-attachment* Mindre bra att en del av Sevedskonsten (den jag såg i dag 5 oktober) alltför mycket påminner om graffitikonstens ABC – googla på street art/gatukonst och se hur häftigt och överraskande det KAN se ut! Även den konst som smyckar parkeringshuset Anna mitt i Malmö är för mycket mainstream, den överraskar inte längre. Ser oftast ut som en hälsning till likasinnade. Vi andra bara står där och gapar.  De kan väl mejla i stället?

* Mycket bra att så många Malmöbor är engagerade för att lyfta Sevedsområdet. En av dem är Lasse Flygare, gamle sjukhusclownen. Engagerad sosse, som inte nöjer sig med att prata. Kepsen av för Lasse!”
Ulf R Johansson

This entry was posted in Bilder, Malmö and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s