Lördagspromenad 3 oktober 2009

På en stubbe vid grundvattensdammen vid cykelstigen mot Bokskogen strax före Fårabäcksvägen satt en inplastad Fråga 3: När fick Sverige sin första utomhusrulltrappa? 1930-talet, 1940-talet eller 1950-talet? Jag gissade på 50-talet och fortsatte promenaden och tänkte att väl hemma kan jag googla. Glömde bort, men kom ihåg när jag vid nästa promenad med Tippen idag passerade trädet som växer bredvid ovannämnda cykelstig vid övergången nere vid Husie Kyrkoväg. Där fanns fasthäftat Fråga 1: Vad tillverkade Suzuki från allra första början? Var det vävstolar, dubbelpipiga gevär eller cyklar.

Nu kom jag ihåg att googla! Vet du svaret? 1930-talet (Stockholm) respektive vävstolar. Frågan som kvarstår är givetvis: Var finns fråga 2?

This entry was posted in Lördagspromenad and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s