Quizen i onsdags 26 augusti 2009

Om jag skulle gissa på något så vore det att Bryan höll en Eric-quiz ikväll. Okey något mindre litteratur och något mer varia, men verkshöjden  var densamma: Svåra, omväxlande frågor med en del favoriter i repris. En utmärkt quiz med andra ord!

Fråga inte om våra poäng, fråga hellre om våra spanska solhus…

Nu har frågan om världens tre största humleproducenter varit uppe minst två gånger. Och vi minns varken vad vi har svarat tidigare eller vad som då varit rätt. Tänker någon i laget tatuera sig så föreslår jag följande ord: Tyskland, Tjeckien och USA. För det var väl det rätta svaret? Fast jag blir osäker för det lag som rättade vår talong gav poäng för att vi svarat Indien och Australien, och i Wikipedia tjatas det om England (där står det oxå att en humlesort heter Zlatan, hoppas det kommer som fråga nångång). Vet någon? Vi kommer att svara fel nästa gång den här frågan dyker upp igen…

Till uppgiften att banka in vad alla olika FN-organs förkortningar står för bifogas hur FBIs valspråk lyder vars tre ord börjar på FBI: Fidelity, Bravery, and Integrity. Nånting för oss att anamma?

Och återigen: En Bryan-quiz karaktäriseras av att Sgt Pepper-omslaget dyker upp antingen som fråga eller svar. Det borde vi tänka på. Här var det som svar på var Karl Marx, Marlene Dietrich, Albert Einstein och tonsättaren Stockhausen alla syntes…

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s