Quizen i onsdags 19 augusti 2009

Steve höll i quizen och det var många favoriter i repris där. Och den här gången kom vi ihåg just de frågornas rätta svar från förra gången. Men så var det de nya… I vilket ghetto bor pojken i Elvis Presleys sång? Svar: Chicago och det hade vi inte en susning om. Att chippendale-möbler alltid är gjorda i mahogny satsade vi inte på trots att träslaget nämndes inom laget. Det var för enkelt så jag framhärdade i valnöt… Vad är det som kan finnas i versionerna corona, robusto och perfector? Vi funderade på öl eller kaffe och satsade på det senare trots att någon i laget visste att det bara finns två sorters kaffebönor. Men det kvittar för vi var aldrig inne på det rätta svaret: cigarrer! Vi har nog heller aldrig klarat alla förkortningar FN kör med på sina underorganisationer, den här gången bet vi i gräset när det gäller UNESCO.

Vi kunde dock tillräckligt av en massa andra saker så vi kom tvåa. Hade vi valt det rätta svaret på de frågor där vi hade rätt svar som alternativ hade vi ändå inte klått Spitfires så den här gången kunde vi bjuda på att applådera till deras första pris. Annars brukar vi mest bara applådera så där riktigt innerligt när de kommit tvåa…

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s