Första intrycket Malmöfestivalen 2009

Malmöfestivalen 2009Trodde jag tänkte smart: Jag tar bussen ner till Stortorget för att därifrån gå genom festivalområdet upp till Folkets park där jag tar bussen hem. Tips: Att försöka komma ombord på en buss vid Folkets park, när det till slut kommer en på väg mot Kvarnby, kräver stengetsanlag. Bättre börja festivalen vid Folkets park och istället gå åt andra hållet ner till Centralen där bussen borde vara glesare besatt. Problem: maten finns nere vid Stortorget-Gustav och den vill man gärna börja med, eller hur? För sedan finns det inga matstånd under resten av festivalstråket! Mer än ett spontant bord med ett afrikanskt utbud utanför en affär vid Spångatan nära Bergsgatan. Menyn såg spännande ut och det kostade mindre än nere på Gustav där allt bara blir dyrare för varje år utan att för den sakens skull utvecklas nämnvärt på ett intressant sätt. Ändå är maten ett måste. Provade ikväll Vikingkebab för 60 kronor. Fråga mig inte om det var värt pengarna, gör mig inte sur. Det var gott!

Malmöfestivalen drar alltså i år iväg folk till Folkets park. Festivalbesökare är vana vid att lulla omkring i en skyddad verkstad med avspärrade vägar och liknande. Men i år korsas festivalen av en skarpladdad väg: Bergsgatan. Den är redan en olycksdrabbad gata när det gäller påkörda fotgängare och det klientel som nu ska över i lämmelkaravaner är inte riktigt verklighetsförankrade. Inte lyckat.

Annars kan det nog funka med alltihop. Fast det kändes knasigt att avsluta festivalvandringen i en nöjespark; den är ju redan en sorts festival i sig. På ett sätt är det klockrent, på ett annat helt fel -festivalen kommer av sig och reduceras till ett vanligt chokladhjul.

This entry was posted in Malmö and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Första intrycket Malmöfestivalen 2009

 1. Ulf R Johansson says:

  Efter att ha vatt på Tycho Brahe/astronomii-huset mitt i Folkets park denna lördag, gamla fina paviljongen, håller jag inte med.
  Detta är en förnämlig träffyta för unga stjärn- och ufo-vänner- gärna 15-.
  Detta är suveränt! Kolla alla underbara barnteckningar av “ufo:n”.
  Välkomna!
  Prof Stjärnkvist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s