Quizen i onsdags 5 augusti 2009

Det är sorgligt att skriva det, men det tycks mig som om quizmastrarna bara blir bättre och bättre medan stamlagen allt mer tappar skärpan. I vårat lag har vi iallafall lite tappat fokus just nu, vi har det för trevligt och tappar lätt uppmärksamheten. Men jag tycker inte vi är ensamma om det. Eric gjorde en litterärt bevandrad och skärpt quiz, men vad hjälpte det när flera lag sprang omkring som yra höns och klagade på fel formuleringar, fel alternativ och jag vet inte vad.
Det sägs att USA:s vicepresident står ett hjärtslag från makten, men om även VP faller ifrån vem tar då vid? Vi skrev secretary of state, men rätt är talmannen i representanthuset vilken nu heter Nancy Pelosi (därefter kommer talmannen i senaten, men sedan kommer Hilary Clinton).
Vilka är de fyra vanligaste grundämnena i universum? Svar i nu nämnd ordning: väte, helium, syre och kol. Vi hade kväve istället för helium.
Etc. Vi kom tvåa på futtiga 19 poäng och vinnarna hade 23, typ. Änte klougt, vi borde varit massor av lag på 25 poäng! Vi har det på tok för trevligt!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s