Malmöpågarna Billie och Zlatan stora i Barcelona

Billie the Vision and the DancersMalmöbandet Billie the Vision and the Dancers uppträdde i går på utomhusscenen i Pildammsparken i Malmö. En av flera gratis konserter och teaterföreställningar staden sedvanligt arrangerat i sommar här och var, jättebra!

Billie the Vision är just nu större i Barcelona än här. Och det beror på att bandet i sommar vunnit en tävling ett därstädes lokalt ölbryggeri anordnade för att koppla en melodi till sitt öl i reklamsammanhang. Vinnarlåten Summercat seglade därefter även upp på andra hitlistor i Katalonien med omnejd. En vän i Barcelona tipsade mig om den nya “landsplågan” där och jag gick in på bandets hemsida (länken ovan) för att höra själv. Jag kände inte till bandet innan och blev rätt paff när jag förstod att de var malmöiter!

Men nu är Billie the Vision inte ensamma om att göra Malmö berömt i Barcelona. Utan på konserten igår berättade sångaren om att de visst det blivit intervjuade av tidningar från hela Spanien under vistelsen därnere i år, men att frågorna undantagslöst handlat om Zlatan… Droppen kom när landets största sporttidning ville sångaren skulle skriva en artikel om Barças nyförvärv.
🙂

Notera gärna (klicka på bilden) att den manlige sångaren under konserten var iförd kort svart kjol och mönstrade nylonstrumpor. Mycket söt! Det vore så skönt om det fick vara på det här viset lite mer: att män fick heta Greta och flickor Håkan och pojkar gå i klänning och kvinnor inte höra att de pratar för mycket. Utan att vi alla fick vara hur vi ville eftersom det här med könsskillnader utanför det rent biologiska ändå bara är sociala konstruktioner. Eller?

This entry was posted in Jämlikhet och genusfrågor, Kultur, Malmö and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s