Lördagspromenad 18 juli 2009

catalpa bignonioides Nu blommar sveriges största trumpetträd! Se hur det liksom svämmar över muren och tornar uppåt i en fantastisk växtkraft som inte egentligen är riktigt möjlig för våra breddgrader. Trädet står på en privattomt på Råkritegatan i Kvarnby och jag har skrivit om det förr och nämnt att det finns med i en fin bok om Malmös träd.

 

trumpetträdTrädets latinska namn är Catalpa Bignonioides och jag tycker blommorna påminner om kastanjeträdets, finns det något samband?

 

 

Trumpetträdet är verkligen uppskattat av mina bloggbesökare. Statistikverktyget anger att det sökord som mest har använts för att hitta min blogg är trumpetträd/catalpa bignonioides, därefter kommer det shakespearianska uttrycket “eftertankens kranka blekhet” som jag skrev om när jag precis hade lärt mig att jag använt uttrycket fel i hela mitt liv. Just nu är de tredje mest sökta orden hemmahörande inom mjölkkrigsdebatten som jag gjorde en del utredningar om i våras. Jag tror mjölkintresset dock snart har ebbat ut och det då till fördel för en coming star: min jämförelse mellan tre badhus i Malmö och Burlöv.

This entry was posted in Lördagspromenad, Malmö and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Lördagspromenad 18 juli 2009

  1. Joachim says:

    “Trädets latinska namn är Catalpa Bignonioides och jag tycker blommorna påminner om kastanjeträdets, finns det något samband?”

    Tror inte det. Både äkta kastanj och hästkastanj tillhör helt andra familjer. Den virtuella floran och svenska Wikipedia har ganska bra beskrivningar av dessa träd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s