Låt storbedragaren fortsätta!

Morgontidningen serverar ett uppslag om storbedragaren som igår av Malmö tingsrätt dömdes till sex års fängelse för att ha lurat miljonerna av ett antal miljonärer. Mannen verkar ha en begåvning att manipulera folk och få dem att öppna plånboken på ett sätt våra ideella biståndsorganisationer skulle ha stor nytta av. Så släpp karln lös och låt honom fortsätta!

För de som blivit lurade och ställer upp i tidningen känner jag, ärligt talat, bara äckel inför. En 76-årig man säger så här: “Jag kommer att få en trasslig ålderdom, till skillnad från den angenäma ålderdom jag hade försökt att fixa till.” Han blev lurad på 25,2 miljoner. En annan “förlorade allting” och med det menar han bostad, bil, båt och teve. Nu tvingas han bo i “sommarresidenset”. De lurade var alla, enligt tidningen, miljonärer vilka inlåtit sig i en gråzon för att tjäna ännu mer pengar.

Som sagt var: släpp bedragaren lös och låt honom fortsätta lura överflödet av människor som ändå inte verkar veta vad de ska göra av sina tillgångar eller sina liv, men se till att pengarna kommer till användning för dem som verkligen har förlorat allt och har det sant trassligt. Det kan inte vara ett mer oetiskt agerande än vad “offren” sysslat med.

This entry was posted in Journalistik och massmedia, Malmö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s