Quizen i onsdags 15 juli 2009

Sommarglest på puben, men stamlagen gled in i det svalkande mörkret och inväntade domen. Hade hjärnan smält bort i värmen eller inte? Steve greppade mikrofonen och lite nonchalant tänkte jag att då går det nog bra. Men quizmastern har genomgått ett lyft! De publikfriande frågorna var borta, likaså de där hemlandet var svaret. Han hade några frågor som förekommit tidigare, men då gäller det ju att komma ihåg vad vi då svarade och om det var rätt…

Quizen var mycket omväxlande och rolig och förrädiskt svår! Fast vi hade nytta av vår egen inkompetens åtminstone på frågan om vilket ord engelsmän mest stavar fel på: definitely, absolutely, diarrhoea  och ett till jag inte kommer ihåg. Var och en i laget skrev orden och visade upp för vår i engelsk litteratur universitetsutbildade lagkamrat. Det visade sig att vi alla hade stavat fel till definitely så då blev det vårt svar vilket var rätt!

Vi trodde Ford var världens förste industrielle bilbyggare, men det var Mercedes-Benz och att mupparna som beteckningen var en sammansättning av marionett och puppet visste vi inte. Jag var inne på muffins och puppet… Vi kom ihåg från förra gången den frågan dykt upp att lärare är den kategori som får flest Valentinekort och att cyborg är en sammansättning av cyber och organism. Vår nyförlovade medlem hade full koll på vad “diamonds 4 c” syftar på: carat, color, cut och clarity. Dubbelt grattis!

Vad heter kartritare på engelska. Det heter kartograf på svenska, sa jag och sedan slutade jag tänka. För så enkelt var svaret: cartograph. Jajaja, som spanjorerna också säger med lika irriterad innebörd.

Vi landade på 16, två lag fick 23 och Spitfires vann utslagsfrågan och leder därmed hela turneringen. Jajaja!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s