Fridhems Folkhögskola forever

emil jensen på fridhems folkhögskolaMan ska inte titta bakåt för då kan man till exempel gräma sig över alla somrar som inte delvis tillbringats på Fridhems Folkhögskola. Utan istället se framåt och glädjas över alla kommande möjligheter som förhoppningsvis står en till buds. Bilden gör varken den fantastiska skolan eller artisten Emil Jensen någon rättvisa, jag vet. Men ändå.

Alltså jag åker med få undantag inte utomlands på somrarna, för det är nu Sverige är som i utlandet, tycker jag. Men att bara vara hemma på semestern kan bli tjatigt och man behöver koppla av även från sina privata rutiner. Att hälsa på kompisar eller  dra till en sommarstuga kan funka, men jag tycker att en helpensionsvistelse med stimulerande kurs nån vecka på lämplig folkhögskola är oslagbart. Bara det att det är en vecka kliniskt fri från hushållsgöromål och att den kostar mindre än de flesta alternativ gör det intressant. 

På Fridhem byts  allt ut och en ny kreativitet tar en helt i besittning. Det är också så härligt att se sig själv och andra släppa loss och slappna av och vara på ett sätt jag inte tycker vi är ute i vardagsstressen då vi är rätt bra på att isolera oss istället. Här möts alla i en öppenhjärtig samvaro och det är också sorgligt att tillvaron utanför inte vanligtvis är sådan att man där får ett dussin nya vänner i veckan. Nu gäller det att härda ut till nästa år…

This entry was posted in Kultur and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s