Quizen i onsdags 27 maj 2009

Det var synd om Meghan -som gjort en sedvanligt bra quiz med typiska Meghan-inslag som fobier på latin- för vi var så få på puben på grund av en fotbollsmatch någonstans att en av de andra bartendrarna sa till oss att puben borde avbryta och skicka alla som pristagare till Elysee (vinnarlaget får ju annars en middag för fyra personer dit) för det här var ju glest!

Men Vi De Inbitna satt där och bevakade våra platser; och mycket riktigt: vi kom på delad andra plats med psykopjattarna och General No-Leg vann. Undrar om det inte var det andra generallaget som kom trea: General Mortars. Det var bara ett halvt till ett poäng som skilde nivåerna åt. Och då är det läge för att gräma sig och hacka på varandra. Till exempel blev två personer tillsagda att inte sitta och prata socialt utan fokusera bättre på att vi kommit för att vinna. Han som sagt Bagdad som svar på var Bibelns Babel låg vred sig i plågor av hur han kunnat missa att rätt svar var Babylon varvid lagets religionsvetare inte sågs med blida ögon. Men hallå: om Bagdad-gurun säger sig bestämt veta så är det lite jobbigt att bara ifrågasätta och Babel/Babylon/Bagdad går lite ihop geografiskt så nått större konstigt med det svaret lade inte jag märke till. Eller har jag missat frågan?

Vi missade grovt på fyra sätt att få en bebis att sluta skrika, otroligt. De “rätta” svaren var inte helt övertygande, tycker jag. Vi valde: sjunga, vagga, bära, ge mat. Jag tror bara ett gav oss poäng och det var nog maten. Ett rätt svar skulle vara byta blöjor och sådant funkar nog på en vuxen, men en helförbannad bebis kan fullkomligt strunta i det (skita i det, f´låt) liksom ett annat rätt svarsalternativ: nappen.

Ja,ja,ja. Inte klarade vi heller vad det är som katolska biskopar får sju av, katolska präster fem och vanliga katoliker ett av. Efter att ha gått igenom en del snuskiga förslag valde vi beviljade audienser hos påven. Men rätt svar skulle vara antal kors på gravstenen. Otroligt!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s