Lördagspromenad 30 maj 2009

img_1062-largeDet händer fortfarande nya blomningar, som den här busken i Kvarnby vid cykelstigen mot Torup. Även om alltså den stora störtskuren av vårblommor fullständigt dragit förbi. Jag såg prästkragar och vallmo också. Så det går säkert att få ihop sju sorters blommor att lägga under huvudkuden. Men om det är för att drömma om sin tillkommande eller om vad man ska rösta i EU-valet nästa söndag kan ju bero på vad man funderar mest på. Jag har i allafall ingen aning om vad jag ska prioritera i EU-valet. Djurhushållningen lär vara gräsligare utanför Sverige, eller är det bara Danmark som beter sig som svin mot grisarna? För då skulle man kanske prioritera det. Och vem ska jag rösta på då? Hur ser arbetsvillkoren ut europeiskt sett just nu och vem av dem som jag kan rösta på tänker fokusera på att sådant blir bättre inom EU? Tryck- och yttrandefrihet och medborgarnas insyn i myndigheternas arbete är väldigt olikt garanterat inom EU, ska jag prioritera de frågorna och vem ska jag i så fall rösta på? Kommentera gärna!

This entry was posted in Lördagspromenad and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Lördagspromenad 30 maj 2009

  1. Joachim says:

    Det är mycket svårt att få grepp om EU-valet och hur man ska rösta, till stor del för att vi vet så lite om vad EU-parlamentet sysslar med eller har inflytande över. Det finns EU-motståndare som tänker rösta på ett EU-fientligt parti, men EU-parlamentet kommer ändå inte att behandla någon fråga om eventuellt svenskt utträde, så den inställningen är irrelevant. Jag tycker mig sakna samhällsinformation i frågan. Riksdagsvalen tycks enklare, men det är väl bara för att vi tror oss veta var de olika partierna står i de hårda frågorna. Nu vet vi inte vilka de hårda frågorna är.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s