Quizen i onsdags 20 maj 2009

Bryan quizmaster och de första frågorna var lätta. Vi skruvade oroligt på oss; hämnden kommer att bli grym. Och visst blev vi tillplattade med tiden och var långt från pallplats med våra 17,5 poäng. Vann gjorde General Mortars som tagit med sig alla sina vårdare eller nått för med den ansamlingen var det väl ingen konst erövra 23 poäng eller vad det var.

Jag undrar om inte en fråga är en slamkrypare: vilket ord är svaret på följande tre definitioner: hard projectil, famous detective, fast locomotive. Vi valde mellan tre kandidater: Rocket, Bullet och Magnum och satsade på Rocket. Men rätt svar var Bullet.

Sedan gällde det acronymer uppkomna i sms-andets tidevarv och behov. Vad står LMAO och JFGI för? Vi fixade det första: Laugh My Ass Of. Men inte det andra. Fast hade det varit tillåtet surfa på nätet under tävlingen hade vi kunnat göra precis vad förkortningen ska uttydas som: Just Fucking Google It!

Vi klurade ut vilket namn som ges om man vet det spanska ordet för bitter och vad älskad heter på hebreiska: Maria. Men när jag slår i mitt lexikon heter bitter på spanska amargo så jag fattar egentligen inte hur vi kom fram till rätt svar.

Vi förlorade en massa poäng på att tro att Madonnas låt Vogue räknade upp en massa modeskapare, men det var bara kändisar i allmänhet och vi hade väl kommit fel ändå. Den här gången var det inget vi retade oss på att vi hade missat utan vi var nöjda och hade haft skitkul. Som om det var ett vanligt sällskapsspel…

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s