Lördagspromenad 9 maj 2009

backsippaIdag gick hunden och jag med en kompis i Risens naturområde vid Häckebergasjön utanför Genarp. Marken var översållad av backsippor i olika stadier.

 

 

korPlötsligt stod en samling kor uppställda som inför ett sprinterlopp. Eller var det tjurar? Naturen blev okontrollerbar och en sak var ju säker: kom de närmare skulle det knappast gå att snacka sig ur situationen…

 

 

Risen, GenarpMen kossorna stod kvar och deras uppdykande var det enda som hände och bröt bilden mitt i allt vi annars såg och gick omkring i: en liten sjö, blommor, fåglar, träd och gräs, stigar och stenar, himmel och moln. De uppräknade räknas inte som handling när de anges så här. Men kanske är deras vara det enda som verkligen händer och gör något av värde.

This entry was posted in Lördagspromenad and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s