Söndagspromenad 3 maj 2009

Den gamla affären i Kvarnby Mina bästa Kvarnby-vänner ska flytta, tradigt! De bor i det här fina huset som varit lanthandel i Kvarnby. Bredvid finns en bilverkstad som en gång hette Olssons Karosseri&Vagnfabrik. Den byggde brandbilar till hela södra Sverige. Och på nästa bild…

 

centrum i Kvarnby Station

…ses på höger sida den gamla telegrafstationen (den står precis till vänster om bilfabriken på ovan bild) där  angöringsfästena för telegraftrådarna finns bevarade på omstående gavel. Snett över gatan ses det gula hus som inrymmer cykel- och tevehandlarens verksamhet, en bastion i bygden. Bredvid därefter först bilhandlaren och sedan Tillysborgs Värdshus. Det senare har tyvärr stängt verksamheten, men den trevliga innehaverskan bor kvar. Och så längst bort Rondellen i Kvarnby! Ett oslagbart landmärke när man ska förklara för folk hur de ska hitta i Kvarnby. Så bilden sammanfattar väl hur det ser ut i Centrum av Byn. För att finna ett trafikljus får man ta sig en 2-3 kilometer inåt stan…

strandskataDen sedvanliga söndagspromenaden till Riseberga innebar den här gången ett sorts möte med en strandskata också. Vill inte säga att strandskator är sällsynta, men så här långt från vattendrag eller i Riseberga har jag aldrig sett någon sådan förut. Usel bild, jag vet, men iallafall!

This entry was posted in Söndagspromenad and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s