Äntligen blommar vitsipporna och det på samma ställe som jag fångade dem på bild i fjol, men två veckor senare i år! Går man på Tullstorpsstigen längs med Gyllins trädgård ser man dem.
Bredvid blommade slån, lite tidigt kanske.
Så här kunde det nästan se ut på senare år på cykelstigen mot bokskogen och då var det mördarsniglar som krälade. De försvann i fjol, häpp!, och det är tydligen så att fåglar lärt sig tycka om dem. Nu är marken istället på liknande sätt täckt av någonting jag borde kunna namnet på och veta vilket träd det är som kastar ut dem, men icke! Någon som inte sov på biologilektionerna?
Ta gärna hand om det här fenomenet också som blommar i Tullstorp just nu på en gammal öppen soldattorpstomt.
På min egen tomt i Kvarnby blommar kejsarkronan så här vackert, den är inte riktigt riktigt utslagen än. Växten kom till Skåne på okända vägar på 1870-talet och härstammar från västra Himalaja. De ser lite tibetanbuddhistiska ut, tycker jag.
Den tredje bilden är något träd eller buske – vet inte vilket(n) – som har kastat vad som är kvar av hanhängen efter att de är förbrukade.
Fjärde bilden är ju blommande lärk. Påminner mig om att jag ska kolla mina lärkar också nu. Jag saknar de gula hanblommorna, dock. Det röda är honblommor som ska bli kottar till hösten. Det gröna är vegetativa skott som blir till barr.
Tack, Joachim, lärkträd var ju roliga! Hanhängena på den tredje bilden har suttit på ett träd, jag ska kolla närmare nästa söndag när jag förmodligen går samma promenad igen.
Biologi njaaa, kan det vara….. känner ju igen dem…. ger upp. skulle aldrig klara en quiz.