Quizen i onsdags 8 april 2009

Håhåjaja, inte vann vi och fem personer tjocka Team Stella hade två poäng mindre än två psykopater. Men det var gubbarna som vann. Så var allt det sagt. Tim genomförde en bra quiz som förstärks av att man inte riktigt vet hur svår den är. Det senare eftersom han, precis som Steve, mitt i alltihop kan ha sanslöst enkla frågor som bara kräver platta svar. Är det Bryan eller Meghan vet man att det är ett mer komplicerat svar som krävs än vad de två förra vanligtvis kräver. Men så plötsligt gör de en osäker…

Jag missade ett poäng genom att inte skriva ner det andra ämnet Madame Curie fick Nobelpriset i (kemi och fysik) och vi begrep aldrig riktigt frågan om vad gränsen mellan Israel och Västbanken heter (The Green Line) och fastän det var femtielfte gången frågan dök upp om namnet på mannen som sköt John Lennon fick vi inte fram mark/david chapman. Däremot visste vi exakt vad ett fat olja kostar nånstans (50 dollar) och att elsewhere på engelska heter alibi på latin. Samt att Mark Twain är en pseudonym vilken egentligen står för en längdenhet när man mäter havsdjup (två famnars djup säger ne.se). Man kan ju inte vinna jämt, vi gör det bara varannan gång så det får vi vara nöjda med!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s