Lördagspromenad 11 april 2009

svalört

Svalörten blommar i Kvarnby, och det fenomenet fotograferade jag i fjol den 20 april. Här blommar den tillsammans med vårstjärna, nedan, i en grässträng mellan cykelstigen mot Torup och Dahlqvists bilverkstad som är inrymt i ett jättestort trevånings rött trähus, väl hundra år gammalt.

 

blåstjärna

 Jag har ännu inte sett att det från Sandbys horisont noterats några motsvarande blomningar, men den därifrån utsände har ju redan noterat vitsippor i Dalby Söderskog. Och de lyser fortfarande med sin frånvaro här nere. Så det står kanske ett-ett. 🙂

This entry was posted in Lördagspromenad and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Lördagspromenad 11 april 2009

  1. Joachim says:

    Jo, jag har sett svalört men inte rapporterat den på bloggen för det har blivit ganska mycket ändå. Men enligt mina noteringar har jag funnit svalört den 5 april i Hasslebro, den 6 april i Fågelsång här hemmavid och den 9 april från Dalby Söderskog. Vårtsjärna har jag inte sett, men det är en förvildad trädgårdsväxt och jag har kanske inte varit på sådana plaster.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s