Söndagspromenad 5 april 2009

img_0918-largeI Dalby Hage lär vitsipporna redan vara marktäckande, se Joachims naturblogg Från Sandbys horisont, länk i listan till höger. I Kvarnby har de ännu inte ens börjat tänka tanken att titta upp. Men det har de här blommorna gjort. Och hjälp mig Joachim: är det violer? Vilken sort? I fjol kunde jag fotografera dem redan 16 mars på antagligen samma ställe: längs med Tullstorpsstigen vid kanten av Gyllins trädgård.

 

img_0921-large

Gårdagens varma väder definierade om vad man behövde ha på sig och inte var det handskar,  jag räknade till fyra övergivna sådana på marken under långpromenaden i Kvarnby och Riseberga. Dagens omslag till mulet, kyla och vind föranleder dock kanske en känsla av saknad. Men som sagt: handsken är kastad.

This entry was posted in Söndagspromenad and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Söndagspromenad 5 april 2009

  1. Joachim says:

    Violer tror jag säkert det är, men vilken art? det vet jag inte, tycker alla violer ser likadana ut. Ängsviol eller skogsviol – fast skogsviol är blekare och ängsviol blommar nog först senare. Kan vara luktviol, som är förvildad från någon trädgård i närheten, men i så fall ska blommorna lukta. Tyvärr är jag inte till mer hjälp än så här.

    • wendel says:

      Letade upp Floran i färg och tills jag besökt växtplatsen igen tror jag det är frågan om en fjärde violsort nu: buskviol. Men jag ska dit och kolla doft, sporre och rosettblad. Vad man lär sig! Tjingeling

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s