Lördagspromenad 21 mars

tussilagoTussilagon har slagit ut i Kvarnby! Mellan cykelstigen till Bokskogen och golfbanan hukar den här lilla gruppen. Men de ser på bilden ut (när man klickar på den så den blir stor) som om de bryter sig upp ur mark och sten och det gör de kanske.

Jag har haft den här lokala naturbloggen i ett år nu: började den 15 mars i fjol. Och nu kan jag jämföra! I fjol fotograferade jag tussilago redan på premiärdagen, men i år först en vecka senare. Hoppas jag hann före naturbloggaren i Södra Sandby som jag länkar till i blogglisten till höger! Han har redan dokumenterat blåsippor i Södra Sandby! I fjol blommade de på det enda ställe jag känner till i Kvarnby så att de hamnade i min blogg först den 12 april och jag ser inte tillstymmelse till att de tänkt sig något anorlunda i år. 

Snödroppar och vintergäck växer sig allt fetare och krokusen poppar upp som popcorn, fåglarna kvittrar allt intensivare och ljuset ökar, nu är det är bara värmen som fattas. Om två veckor är det påsk, då brukar det bli fint oavsett när påsken infaller, hoppas det går att sitta ute då!

This entry was posted in Lördagspromenad and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Lördagspromenad 21 mars

  1. Joachim says:

    Jodå, du hann före mig med tussilago. Min ursäkt är att jag inte hunnit kolla av mitt vanliga ställe ännu. Blir kanske i morgon och då kommer det eventuellt på bloggen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s