Dag två med nya tidningen…

Dag två och det blev inte bättre, se gårdagens blogginlägg och läs framförallt den lysande kommentaren jag fått in!
Vissa textpartier är svårlästa eller oläsbara: ingressernas alltför “ögliga” stil, citatens alltför feta och täta sättning kopplat till alltför liten versal vid citatkällan, etc. Formgivningen är en sak. Innehållet en annan. Och här blir det bara värre och värre: personalen pratar om sin produkt som om det handlade om Oscarsgalan. Idag uppenbarar sig Feature-chefen i nattlinne (var kommer dessa hemska halvfigursbildbyliner från?) och öser lovord över en söndagsbilaga som jag tyvärr inte fann något läsvärt i.

Alltså hallå: var tar uppdraget vägen med journalistiken? När var en sydsvenskan-journalist sist och kollade posten till våra lokala makthavare? Vad händer ute i förvaltningarna, på Stadsbyggnadskontoret, hos Region Skåne, etc? Varför får jag inte läsa om detta förrän någon medborgare reagerat och vänt sig till tidningen? Varför är det tydligt att kommunens egen information till tidningen är den som ligger till grund för vad som står i bladet också? Hur slö och självuppblåst får man vara? Märk väl: jag tar inte ens upp inrikesbevakningen…

Jag önskar det fanns konkurrens så kanske murvlarna i Segevång kavlade upp ärmarna och gjorde det jobb som en dagstidning är till för: granska makten -inte bli en själv!

p.s. givetvis händer det bra saker också, bla, bla, bla

This entry was posted in Journalistik och massmedia and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s