Gästquiz på Fagans torsdag 27 februari 2009

Resume: Efter fem år som galärslavar på Pickwick varje onsdag tröttnade vi på att numer nästan aldrig få sitta ner vid årorna; puben är alltmer knöfull quizkvällar och det även för stående gäster. Vi har tenderat att hamna allt längre ut i diasporan också – läs: gången till toaletterna. Så vi bestämde förra veckan att den här veckan går vi istället på den irländska puben Fagan och testar deras lokus och torsdagsquiz.

Hur var det då?
Lokalen: trevlig
Bardisken: mindre, men helt okey
Personalen: Så här första gången verkar den sakna den personlighet som utmärker The Staff at Pickwick.
Maten: Till skillnad från Pickwicks brödstinna barfylla (ett undantag: De Himmelska Spenatfyllda Pastarören Med Ostsås Och Två Korslagda Sparris Ovanpå) har Fagans en Meny med riktiga krogrätter. En tidigare provätning av lammytterfilén där gav ingenting övrigt att önska. Men priserna är därefter så det är mer att gå ut och äta “på riktigt” på Fagans än om man till halva priset trycker in en kycklingburgare i ansiktet när man är på Pickwick och inte förväntar sig så mycket heller.
Drycker: Ölen några kronor dyrare. Ett glas vin kostar 56 mot 46 på Pickwick, men det ser åtminstone ut som om man får nästan dubbelt så mycket på Fagans. Dock: det röda smakar ett med kranvatten utspätt billigaste tetravin. Det vita något bättre på grund av att den menlösa smaken kom i lätt mousserad form. Ett glas vin på Pickwick är i en annan klass.
Toaletterna: Pissränna på herrtoaletten. Varför förväntas män gå med på sådant? Tänk om det fanns en lägre och bredare, men dock, pissränna på damernas toalett? Otänkbart, eller hur? Det är lika passé att det finns en sådan kvar på Fagans herrtoalett.
Publiken: Mer homogen än på Pickwick, vad jag såg. Mest yngre normala människor, gäsp. Som bara verkade se quizen som ett inslag i pubkvällen, ett mellanspel, något som man kunde fortsätta prata under.
Quizen: En quizmaster som med härlig dialekt genomförde en rapp bruksquiz, jovisst. Lika normal som publiken. Alltså inget som oemotståndligt skulle dra en till att försöka besegra varje torsdag under flera år. Eller vars frågor man skulle reta sig på. Tanken lika otänkbar som pissränna på damtoaletten.
Tiden: Fagans quiz börjar en halvtimme senare, alltså klockan nio, och tar kanske något kortare tid att genomföra, men det blir rätt sent innan man är hemma efter deras quiz.
Resultatet: Vi kom trea (hann inte skriva in ett svar som skulle gett oss andraplatsen istället)

Summa: Förlåt oss Bryan, vi kommer tillbaka nästa vecka!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s