Quizen den 4 februari 2009

General Noleg vann med full pott 29 poäng. Team Stella hade 23 vilket alltså inte räckte till nånting. En som räckte väldigt bra till var däremot Steve! Det här var nog hans bästa quiz, enligt oss; det var omväxlande, snabba och delvis roliga frågor. En riktig husmansquiz. Detta sagt för en i laget ville inte komma om det var sagda quizmaster, men det borde vederbörande ha gjort för här fick man alla fördomar spolierade. Heja Steve!

Vi klarade tre av fyra ninjor som ju lånat sina namn från renässansens målarmästare: Michelangelo, Rafael, Leonardo och så den vi gick bet på: Donatello (det är väl han med saltkaret?). Den frågan där man skulle para ihop rätt definition med rätt sorts kaffe, cappuccino, café au lait eller caffè latte där hade vi dels rätt på vilket som var vad, dels hade vi i hastigheten fått rätt på stavningen av cappuccino också. Men nästa fråga som löd hur stavas det sistnämnda kaffet, där stavade vi fel till cappuccino. Suck.

Vi fixade att para ihop en himla massa ölsorter med rätt tillverkningsland och få fram vilka fyra amerikanska delstater som har bokstäverna u,s och a i namnen. Men hur knäppa mormonerna var hade vi inte rätt kläm på. Men när det rätta svaret på vilken frukt som det åts mest av i världen skulle vara banan pratade jag efter rättningen allvar med Steve om att det svaret är fel eftersom bananen inte är en frukt… Steve tog upp det vid tillkännagivandet av vem som hade vunnit och sa att han var en idiot eftersom han själv hållit en quiz tidigare där en av frågorna handlade om ifall bananen var en frukt och det rätta svaret då var ett nej. Men som han sa igår att hade det blivit utslagsgivande hur lagen hade svarat här hade han reviderat efter fakta, men nu behövde han inte göra det eftersom generalerna hade stort avstånd till andraplaceringen. Steve är betydligt trevligare än de som vann…

Kvällens bonus var annars att den nyblivna pappan i Spitfires hade vandrat ner till pubentrén efter quizens slut med ättelägget så man kunde få sig en glutt på nästa generation quizare vilka än så länge bara tycks bestå av jättesöta bebbar.

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s