Quizen i onsdags 14 januari 2009

Förra veckan gav en glimt av gamla tider i puben, men i går onsdag var man tillbaka i tjocksmockan; knöfullt, ingenstans att sitta och inget hopp. Vi tillbringade vår trevliga krogkväll i korridoren ut mot trappen ner till toaletterna där vi också kunde stå till tjänst med att öppna och stänga en nödutgång jämte oss för dem som ville ut och röka, på köpet fick vi in så kallat härlig frisk luft. Vi bar upp lite stolar från källaren och satt på rad likt toalettvakter i det forna öst-europa. Därtill utan dricka för det gick liksom inte att hantera ifall vi skulle klara av att både hålla undan för dem som rusade förbi med sikte på toaletterna och dem med andra behov som vi fick öppna och stänga dörren efter. Suck.

Men vi genomförde quizen! Och höll oss till reglerna till skillnad från ett skränarlag bredvid oss som vrålade ut svaren under hands-outfrågorna och som därtill fick en voucher för rätt svar en gång. Men hallå, alltså!

Det var Slaktaren från Skottland som var quizmaster och tävlingen inleddes med att hela Pickwick sjöng Happy Birthday för honom; han har nu gått över till döhalvan av livet, grattis Brian! Personalen kom med tårta.

Vi vann inte. Av det vi inte klarade så till exempel trodde vi Jultomten kunde vara en av två i filmvärlden mest porträtterade fiktiva eller verkliga figurer. Men icke, det är Dracula och Sherlock Holmes som har flest gestaltningar. Intressant är ordningen på de länder som har flest kärnkraftsverk: Frankrike, Ryssland, Indien och på fjärde plats Kina. Filmvärldens mest betalda manliga skådis är varken Harrison Ford, Clintan eller Travolta utan Samuel L. Jackson av de fyra man fick välja mellan. Och vattendjup mäts inte i famnar utan -ja var det inte meter? Man börjar liksom redan förtränga för idag känns det uppenbart att det måste vara meter. Bäst att sluta. Och det får mig att tänka på ytterligare en fråga vi inte heller kunde: vilken roman börjar med In the begining was the Word and the Word was with God, and the Word was God? (Umberto Ecos I rosens namn).

P.S. Vi har bytt namn! Bye bye TLA som såklart stod för Three Letter Acronym. Numer ska vi försöka spöa de andra under namnet Team Stella!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s