Tre bra filmer och två biografer

Jag såg tre filmer på bio i fjol: Maggie vaknar på balkongen, Maria Larssons eviga ögonblick och Ljusår. De två första har fått fina priser nu i vinter och jag är övertygad om att den tredje filmen röner samma öde. Den första såg jag på Pandora i Malmö, de två senare på Spegeln i samma stad. Två små så kallat smala biografer för kvalitetsfilm eller om det nu heter små kvalitetsbiografer för smala filmer. Det är i varje fall inte mycket konkurrens när det gäller seriös filmkonst. Kul att ha prickat rätt i utbudet i varje fall. Och att två av filmerna utspelar sig i Malmö och den tredje i Skåne – om jag nu ska vara provinsiell. De tre skulle kunna utgöra ett paket kallat “Att leva sitt liv trots allt”, de har allt mer gemensamt ju mer jag tänker på dem.

This entry was posted in Kultur and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s