Quizen i onsdags 7 januari 2009

Så var quizen i gång igen! Årets första! Jag störtade in en timme innan det skulle börja i syfte att åtminstone försöka knö mig fram till ståplats åt laget; för sittplats krävdes det i höstas att om man var på Pickwick två timmar innan tävlingsstarten halv nio så kunde man ha tur… Men igår höll jag på att springa rakt igenom puben, så lite folk var där och jag kunde välja vilken soffa som skulle bli TLAs. Okey: med sittplatsen gick det bra, med tävlingsplaceringen gick det mindre bra.

Steve höll en omväxlande quiz, nästan seriös, men ändå omisskännligt lite Steve-tråkig. Vad har Karl den store, Julius Ceasar, Alexander den store och Kung David gemensamt? Inte det vi trodde i allafall, men titta närmare på dina spelkorts kungar nästa gång. Förra året var Potatisens år och där blev vi blockerade, kan man säga, av att det skulle handla om vilken grönsak det var; för mycket kan man säga om potatisar, men inte att de är grönsaker. Vilket år är det i år? Vi krånglade till det och sa inte bara rätt upp och ner Astronomins år. Och vi satt alla djupt frustrerade av att vi hade det rätta svaret inom oss av vad Judy Foster och Julianne Moore hade gemensamt. Vi visste att båda hade spelat polisen i När lammen tystnar-serien, men vad heter vederbörande? Clarice Starling! – vilket är lätt att säga efteråt. Sedan gissade vi på att det var den 15:e dennes som Obama ska hålla sitt installationstal, men det var några dagar senare, etc.

Nära skjuter ingen hare, men General Mortars prickade hem segern med 22 poäng, tätt följda av psykopaterna och ett lag till vilka båda med ett poäng mindre hamnade på delad tredjeplats.

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s