Nyårdsdag 2009

Tittar som vanligt på julafton på Kalle Anka – ett måste. Men upptäcker att det är det enda program jag sett på teve under året och nästan likadant var det 2007. “Det är rubbat att betala 2000 kronor om året för att en gång varje år titta på ett femtio år gammalt teveprogram”, sa jag till min son. “Nu epostar jag Radiotjänst och säger upp abonnemanget.” Sagt och gjort. Och den lilla extrateve min son en gång fått och som han lämnade kvar i garderoben när han flyttade åkte igår ut i förrådet i carporten i väntan på att han ska hämta den.

Vad gör jag idag? Jo kollar om SVT i likhet med SR har någonting på internet. Jag lyssnar mycket på webbradio, speciellt radioteater och tycker det är suveränt. Idag upptäcker jag att teve har en liknande funktion på webben där det kan förekomma att mer reflekterande inslag läggs upp. Idag har jag sett två teveprogram på raken vilket är mer än vad jag kollat på teve på flera år: Ett om hur nationen Sverige bildades, ett roligt vinklat historieprogram med Fredrik Lindström, samt ett minnesprogram över Ernst-Hugo Järegård.

Helt gratis kan jag alltså vid min dator på tider som passar mig ta del av program som verkar intressanta. Och jag har tillgång till både nygjord produktion och arkiverad sådan från förr. Kan även snabbspola mig fram till just bara de passager jag eventuellt vill ta del av. Suveränt. Sedan kan jag använda 2000 kronor om året till bio, konserter, teater och liknande om jag bara giter. Ett mycket bättre val på alla sätt.

God fortsättning på det nya året!

This entry was posted in Journalistik och massmedia. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nyårdsdag 2009

  1. Tant Greta says:

    2000 kronor per år i TV avgift. Det är väl inte så illa om man slipper reklamen. Själv tittar jag sällan på TV eftersom det är alldeles för mycket prat med en massa onödiga ord och tjafsande. Vill helst se mer djuplodande program som dyker ner i något tema.

  2. wendel says:

    Teatern har ännu inte börjat med reklam vad jag vet. Eller SR där både ettan och tvåan kan ha program som lodar djupare. Men SVT:s arkiv på webben är kul! Där kan man titta på hundra år gamla journalfilmer. Stumfilmer. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s