Quizfinalen för året 2008 blev mörk…

img_0791-large

…dvs ljuset gick, och det blev tydligen svart i går kväll söndag för fler; 300 abonnenter runt Gustav drabbades läste jag i Sydsvenskan på nätet idag måndag. Då hade quizfinalen tagit sig igenom alla frågorna och var på rättandet. Brian bjöd alla på öl för att kompensera, men jag tror det var få som orkade efter fyra timmars quizande. Själv var jag på Pickwick från klockan fem för att först med Den Store Köttätaren smygäta ännu en sanslös portion spenatfyllda cannelloni i ostsås; quizen startade därefter halv sju för att inte vara klar med rättandet och segrarutropandet förrän lite i elva.

Och där satt vi fast i pubens biblioteksdel hela kvällen, alla sju lagen som klarat sig till detta årets final. För oss i TLA var det andra gången, för General Mortars premiär medan psykona inte gör annat. Alla quizmastrarna plågade oss med frågor som dels hade anknytning till respektive quizmasters hemland, dels var uppdelade i olika ämnesområden. De normala 24 frågorna var utökade till 36 och den eventuellt enstaka “hands-outen” var så multiplicerad att Brian hotade med att en av frågorna skulle vara just hur många hands-out vi fått. En av dem vägrar jag att ta hand om i fortsättningen: rituppgiften. Humpf, passar för andra året i rad inte mina streck så får det vara.

Annars var det omväxlande, på sina håll så seriöst så det kunde kallas bildande jämte ömsom huvudstupa knasigt och roligt. Och äntligen: 32 års filosofistudier har inte varit förgäves; för första gången på de fem år jag slavat på onsdagsquizarna dök en filosofifråga upp! Det handlade till och med om att man skulle kunna haspla upp fem filosofer på raken så jäkla vad lönande det är med universitetsstudier. En superquiz, men alltså så här dagen efter är jag tacksam det är ett år till nästa. Och stöddigast vann, eller vad sägs om General Nolegs tröja?

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s