Quizen 26 november

Vi kom tvåa! 1,5 poäng efter vinnarlaget TSP. Det känns jättebra att vi fått tillbaka formen inför den stora finalen söndag 14 december då vi är sju lag som kvalificerat oss. Vi har själva begått den nödvändiga, men smärtsamma, laguppställningsurtagningen eftersom lagen bara får bestå av fem medlemmar under slutomgången. Vi säger som så att vi med åren alla får turas om att sitta på reservhyllan. 🙂

Det var Megan som höll quizen och den tog tiiid, inte första gången. Men den var trevlig. Vi klarade det mesta, svarade på allt och missade som sagt lite. Jag undrar om något lag svarade rätt på vad följande hade gemensamt: Alexandre Dumas, Alexander Pusjkin, Barak Obama och så en skådis jag glömt namnet på.

 Vi hade fel på vilket land som 1960 hade världens första kvinnliga premiärminister. Vi gissade på Israel och Golda Meir, men hon var premiärminister först 1969 ser jag nu på ne.se så det är säkert rätt att Sri Lanka hade den första som TSP skriver på sin blogg. En rolig fråga vi klurade rätt på var det gemensamma namnet på ett hotell i London, en kålsort och en region i Frankrike. Svaret var Savoy, precis som hinduismen är den äldsta av världsreligionerna, etc. En lugn quiz med andra ord, gick bara lite för långsamt. Vi tog en voucher också, dvs av någon underlig anledning visste C vilken färg Megan hade på sockorna…

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s