Lördagspromenad 22 november 2008

img_0749-large
Snövitt och kritbruk passar ihop. Vädret ändrades dramatiskt igår, snön föll i flera omgångar och la sig! Längst till vänster skymtar det lilla gamla huset jag tidigare bekymrat skrivit om enär det verkade förfalla vilket verkade synd för det ser ut att ha något att göra med kritbrukens historia här ute i Kvarnby. Men sedan en tid tillbaka pågår renoveringsarbete med nytt tak också, tror jag. Fint! Jag borde ha spelat in ljuden som hördes när jag gick förbi backen utanför bild till vänster för de är så sällsynta här nere: barn som skriker av skratt när de åker pulka och de senares dova läte när plast  skär genom snön.

img_0752-large
En som också tycker om snön är Tippen som även denna gång verkar mer alert av att ha blivit klippt. All päls åkte av i onsdags på det fantastiska trimmet jag anlitar där damerna med en fast och kärleksfull hand får Tippen att ställa upp på saker han aldrig skulle acceptera att jag gjorde… Jag trodde den lille spinken dock skulle vägra gå ut i den hastigt påkomna vinterkylan eller i varje fall bete sig som om han frös, för jag har bara låtit klippa honom på försommaren tidigare. Men icke. Tippen verkar närmast posera när vi är ute av lättnad att slippa pälsen.

This entry was posted in Lördagspromenad and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s